Tagtik

Sluwe agenten betrappen gewapende overvallers op snelwegparking

Sinds 1 november worden vrachtwagenchauffeurs op de autosnelwegparkings van Ruisbroek en Groot-Bijgaarden geteisterd door een bende gewapende overvallers. Vaak gaat het om drie mannen, gewapend met messen. Ze beroofden verschillende vrachtwagenchauffeurs van hun portefeuille, smartphone en andere waardevolle spullen.

De lokale politie van Dilbeek startte een onderzoek en hield in de nacht van 15 op 16 november vervolgens een grootschalige actie. Het doel van de politie was om als er zich opnieuw een incident of overval zou voordoen op de snelwegparking van Groot-Bijgaarden, dat ze dan snel ter plaatse zouden kunnen zijn.

Tijdens deze actie bemerkten agenten drie verdachte personen. Ze liepen naar de parking en anderhalf uur later kwamen ze terug en voelden ze vervolgens aan de deuren van een geparkeerde vrachtwagen. Dat was het moment waarop de agenten besloten om in actie te komen. "Toen de politie tussenkwam, liepen de verdachten weg. Twee van hen, een 17-jarige Syriër en een 28-jarige Egyptenaar, konden gearresteerd worden, de derde ontkwam", vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde aan Het Nieuwsblad.

Toen het drietal het op een lopen zette, lieten ze per ongeluk verschillende zakken met GPS-toestellen en parfumflessen vallen. De twee verdachten die in de boeien werden geslagen, zijn waarschijnlijk betrokken bij verschillende eerdere overvallen op vrachtwagenchauffeurs.

De jeugdrechter liet de minderjarige verdachte onderbrengen in de gesloten afdeling van een gemeenschapsinstelling. Zijn meerderjarige kompaan werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren