Tagtik

"Staelens toont te weinig ambitie"

Lorenzo Staelens is niet langer T2 van Kortrijk. Trainer Glen De Boeck moet op zoek naar een nieuwe assistent en daar is hij niet zo blij mee: hij wou zijn technische staf voor volgend seizoen behouden.

De contractverlenging van Glen De Boeck sleepte lang aan. Assistent Wouter Vrancken, keeperstrainer Cedric Berthelin en fysiektrainer Karsten Vandendriessche verlengden ook hun contract, maar Lorenzo Staelens wou onderhandelen over de voorwaarden van de nieuwe overeenkomst.

"Dat kon blijkbaar niet", aldus Staelens bij Het Laatste Nieuws. "Het was te nemen of te laten." Voor de nu ex-assistent van De Boeck was dit een teken dat het bestuur te weinig appreciatie toonde voor wat de technische staf had neergezet bij de club uit het Guldensporenstadion.

"We voelden geen ambitie van zijn kant uit", zo rechtvaardigt algemeen manager Leterme de beslissing in de krant. "Dan hebben we beslist om volgend seizoen niet meer samen te werken. Wij gaan verder met mensen die wel engagement en ambitie tonen."

Staelens was in het verleden ook al de assistent van De Boeck bij Cercle Brugge en Moeskroen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren