Tagtik

Stockholm-terrorist krijgt pak slaag in gevangenis

Rakhmat Akilov, de man die op 7 april 2017 een terroristische aanslag pleegde in Stockholm, is aangevallen geweest in de gevangenis.

Akilov werd begin deze maand in zijn cel aangevallen door een medegevangene. Dit gebeurde in de hoogbeveiligde gevangenis van Kumla. De aanvaller zou gehandeld hebben uit wraak.

Over de toestand van Akilov is geen verder nieuws bekend. De aanval werd bevestigd door de politie, maar meer details werden niet vrijgegeven.

De Oezbeek Akilov kreeg in 2016 een negatief antwoord op zijn asielaanvraag in Zweden en verbleef op het moment van de aanslag illegaal in het land. De man was geradicaliseerd en koesterde sympathie voor terreurorganisatie Islamitische Staat. In april 2017 reed hij met een vrachtwagen in op de winkelende menigte op de Drottninggatan, de bekendste winkelstraat van Stockholm. Bij deze aanslag kwamen vijf mensen om het leven, waaronder een Belgische vrouw uit Lembeek.

In juni werd hij veroordeeld tot levenslang, wat in Zweden neerkomt op zo'n zestien jaar opsluiting. Na het uitzitten van zijn straf zal de man Zweden uitgezet worden en een verbod krijgen om ooit nog een voet op het grondgebied te zetten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren