Tagtik

Straf: Dumoulin wist wat Froome ging doen!

Chris Froome verbaasde vorige week vriend en vijand door in de 19e rit van de Giro aan een waanzinnige solo te beginnen vanaf de Colle delle Finestre. Een huzarenstuk dat hij tot een goed einde wist te brengen én een manoeuvre dat Tom Dumoulin, toen nummer twee achter rozetruidrager Simon Yates, voor de wedstrijd al voorspelde.

"Op de Finestre gaat het ontploffen. Sky gaat daar alles uit elkaar trekken. Als je niet sterk genoeg bent, dan moet je slimmer zijn dan de rest", zo vertelde de Nederlandse renner de avond voor de bewuste etappe op de massagetafel. Dat toont zijn team Sunweb in een filmpje op YouTube.

"Froome zal al aanvallen op de Finestre. Zeker weten. Ik ben er 100 procent zeker van," zo vertelde Dumoulin in de teambus voor de start van de etappe.

De voorspelling van de Nederlandse winnaar van de Giro van vorig jaar kwam uit: Froome viel aan op enkele kilometers van de top van de Colle delle Finestre en zou uiteindelijk 3 minuut en 23 seconden pakken op Dumoulin. Genoeg om de Giro te winnen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren