Tagtik

'Tandarts' Krista na 7 jaar ontmaskerd

Krista Szewczyk uit de Amerikaanse staat Georgia had 7 jaar lang een bloeiende tandartspraktijk. Aan patiënten had ze geen gebrek. Na zeven jaar begonnen de klachten zich echter op te stapelen. Heel wat patiënten waren niet tevreden over de werkwijze van hun tandarts.

Szewczyk baatte sinds 2011 een tandartspraktijk uit die onafhankelijke, erkende tandartsen inhuurde om patiënten te behandelen. Als die erkende tandartsen er niet waren, behandelde Krista Szewczyk de patiënten zelf. Alleen heeft zij helemaal geen opleiding van tandarts gevolgd. De medische klachten ten gevolge van Krista's behandelingen lieten dan ook niet lang op zich wachten. "We hebben ook een klacht van een patiënt die vertelde hoe hij zijn kroon elke ochtend opnieuw vast moest plakken", vertelt Dick Donovan, de openbare aanklager van Paulding Judical Circuit.

Krista Szewczyk trok tanden, schreef voorschriften voor en deed alles wat een normale tandarts doet, terwijl ze helemaal geen tandarts is. Inmiddels werden al 48 klachten ingediend. Ze moet zich nu verantwoorden voor het uitoefenen van het beroep van tandarts zonder licentie, voor het illegaal maken van voorschriften en voor verzekeringsfraude.

(Skwadra by Tagtik/Source: People/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren