Tagtik

Terreurproces Zaventem-Maalbeek grootste assisenproces ooit in België

Volgend jaar gaat het proces over de aanslagen in Brussel van start. Met om en bij de 1.000 burgerlijke partijen wordt dit het grootste assisenproces ooit in België. Dat meldt de federale procureur bij VTM Nieuws.

In 2018 wordt het onderzoek naar de terreuraanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek afgerond. Komende donderdag zal het exact twee jaar na de onverwachte en gruwelijke aanslagen in Brussel zijn. 32 mensen kwamen toen om het leven en 10 mensen werden reeds in verdenking gesteld. Het gerechtelijk onderzoek naar deze aanslagen van 22 maart 2016 is bijna ten einde.

Het duizendtal slachtoffers, hun advocaat en het publiek zullen voor praktische problemen zorgen op dit nakende terreurproces omdat er nu nog niet meteen een geschikte locatie is waar zo'n mensenmassa veilig het proces kan volgen. "Volgens mij is het heel moeilijk om dit assisienproces te houden in het oude Justitiepaleis in Brussel", vertelt de federale procureur Frederix Van Leeuw bij VTM Nieuws. "We zijn samen met de verschillende autoriteiten al bezig om oplossingen te zoeken en klaar te zijn tegen het moment van het proces", geeft hij meer uitleg.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren