Tagtik

Terreurstrijd: Belgische politie kiest voor halfautomatische wapens

Om te kunnen strijden met zwaarbewapende terroristen krijgt de Belgische politie binnenkort halfautomatische wapens en munitie. Terroristen zijn immers vaak tot op de tanden bewapend met oorlogswapens zoals kalasjnikovs. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil het wapenarsenaal van de Belgische politiekorpsen daarom grondig updaten.

Agenten van zowel de federale als lokale politie zullen weldra uitgerust worden met halfautomatische wapens én krachtige munitie. Met deze kogels van het kaliber 7.62x35 kan bijvoorbeeld het motorblok van een zware vrachtwagen doorboord worden.

"We zien dat er almaar meer geweld wordt gebruikt, ook tegen onze politiediensten. Onze mensen moeten hun belagers met gelijke wapens kunnen bestrijden. We denken daarbij vooral aan feiten waarbij gebruik wordt gemaakt van kalasjnikovs, een type wapen dat populair is bij terroristen en zware criminelen. Onze politie had tot nu toe geen vergelijkbaar wapen om daartegen op te treden", zegt minister Jambon bij VRT NWS.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren