Tagtik

Thomas Meunier, zoals u hem nog nooit zag...

Van alle huidige Rode Duivels is Thomas Meunier ongetwijfeld de speler met de meest verrassende levensloop.

Van kleine jongen in Virton, via een passage bij Club Brugge die hem de status van Rode Duivel bezorgde, belandde hij bij de sterrenploeg van PSG. Als er iets is wat niet veranderd is bij Meunier, zijn het zijn eenvoud en zijn eerlijkheid. Het maakt van hem een graag geziene gesprekspartner voor de pers en de sociale netwerken.

In een lang interview van 8 minuten dat hij gaf aan Duke Tshomba en dat dinsdag werd uitgezonden door de RTBF, geeft de voetballer een inkijk in wie hij echt is.

Meunier ging geen enkel onderwerp uit de weg: zijn studies boekhouding die hij opgaf, zijn liefde voor de schilderkunst en kunstgeschiedenis, zijn relaties met de Parijse supersterren, zijn liefde voor het shirt van de Rode Duivels, zijn motto dat geduld loont in de haastige wereld van vandaag...

In zijn vrije tijd houdt Meunier ervan om de Parijse musea en tentoonstellingen te bezoeken, een hobby die weinig voetbalsterren erop nahouden. "Dali, Picasso, Matisse, Kandisky, ik hou van kleur, want eigenlijk ben ik heel joviaal", zo zegt hij alvorens hij vertelt hoe fier hij is bij de Rode Duivels te mogen spelen en hoe blij hij is met het enthousiasme dat de nationale ploeg losmaakt.

"Ik denk dat dit gewoon het goede moment is. Vroeger moesten ze een ticket voor een wedstrijd van de nationale ploeg bij een pak wasmiddelen stoppen om de mensen naar het stadion te lokken. Nu is elke match uitverkocht. We zijn een ploeg van supersterren", aldus de verdediger van PSG.

Als hij zijn traject tot nu toe en zijn ingesteldheid moet samenvatten, aarzelt Thomas Meunier geen seconde: "Ik zou het samenvatten met mijn motto dat ik op de sociale netwerken gebruik: "Tôt ou tard", vroeg of laat. Wees geduldig en werk hard om iets te bereiken."

Deze aparte reportage over deze ongewone speler kunt u hieronder bekijken...

(Fausto by Tagtik with LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren