Tagtik

Thomas Vanderveken: "Privé was het zwaar jaar"

De 36-jarige Thomas Vanderveken heeft er een bewogen jaar opzitten. Professioneel ging het de presentator voor de wind, maar privé moest hij alle zeilen bijzetten om verschillende uitdagingen aan te kunnen.

Terwijl hij druk bezig was met de opnames van het consumentenmagazine 'Voor hetzelfde geld' en het interviewprogramma 'Alleen Elvis blijft bestaan', realiseerde Vanderveken twee grote dromen in 2017. Samen met zijn vriendin Véronique Leysen verwelkomde hij Otto, het eerste kindje in hun gezin. Hiernaast stoomde Thomas zich een heel jaar klaar om op 7 december in de Bijloke in Gent het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg met een groot orkest te kunnen brengen.

Nu de grote dag van zijn gewaagd pianoconcert nadert, breekt het angstzweet toch soms wel eens uit bij Vanderveken. "Steeds vaker neemt de angst de overhand nu we dichter bij de finish en het concert komen. Het is duidelijk dat het er echt om gaat spannen en dat het me misschien niet zal lukken om dat volledige concerto tot een goed einde te brengen op het podium. Maar natuurlijk wil ik er staan en mijn droom zien uitkomen. Maar het wordt wel heet onder mijn voeten. En privé is het voorbije jaar echt wel zwaar geweest", blikt Thomas Vanderveken terug in Story.

(Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren