Tagtik

Trump: "Geweldige relatie met Duterte"

President Rodrigo Duterte staat sinds juni 2016 aan het roer van de Filipijnen. Vooral met zijn beenharde strijd tegen drugsdealers en -gebruikers, haalt hij de internationale pers. Duterte zou zijn politiediensten in Filipijnen de opdracht geven om druggebruikers en dealers in koelen bloede dood te schieten. Hierdoor keert de Filipijnse bevolking zich steeds meer tegen staatshoofd Duterte.

Donald Trump sprak vandaag met de Filipijnse president en looft de band die hij heeft met zijn Filipijns collega-staatshoofd. Trump sprak met Duterte tijdens een bilaterale ontmoeting in de marge van de vierdaagse top van de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) in de Filipijnse hoofdstad Manilla.

President Duterte sprak lovende woorden over de Verenigde Staten. "Wij zijn jullie bondgenoot. Een belangrijke bondgenoot", waarna Trump niet anders kon en ook zijn 'geweldige relatie' met Duterte in de schijnwerper zette. "Dit is zeer succesvol geweest. De ASEAN-top werd prachtig geregeld door de Filipijnse president", complimenteerde Trump zijn collega.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren