Tagtik

"Trump mist diplomatieke kennis voor ontmoeting met Noord-Korea"

Hillary Clinton is niet te spreken over de ontmoeting die gepland staat tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Ze vreest immers dat Trump onherroepelijke schade zal aanrichten aan de al heel vertroebelde relatie tussen de VS en Noord-Korea.

Kim Jong-un nodigde Trump via Zuid-Korea deze week uit voor gesprekken. Trump reageerde positief op het aanbod. Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een zittende Amerikaanse president en een Noord-Koreaanse leider elkaar ontmoeten.

Clinton waarschuwt voor overdreven optimisme rond de toenaderingspoging. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt uitgehold. Als je met Kim Jong-un wilt praten over zijn kernwapens, dan heb je daar ervaren diplomaten voor nodig. Mensen die de dossiers en Noord-Korea kennen, de taal spreken. Die mensen zijn weg. Je kunt geen diplomatie hebben zonder diplomaten. Dat gevaar wordt door de regering-Trump niet onderkend", zegt Hillary Clinton in een interview met Algemeen Dagblad.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren