Tagtik

Trump op ramkoers met miljardairsbroers

Donald Trump heeft hard uitgehaald naar Charles en David Koch. De twee broers, miljardairs, en belangrijke sponsors van de Republikeinse partij, zijn het oneens met de protectionistische koers die Trump vaart.

“De globalistische gebroeders Koch, die een complete grap zijn geworden in echte Republikeinse middens, zijn tegen sterke grenzen en krachtige handel. Ik heb nooit om hun steun gevraagd, omdat ik hun geld of slechte ideeën niet nodig heb. Zij houden wel van mijn plannen om te snoeien in belastingen en regulaties, mijn keuzes voor rechters en meer. Ik maakte hen rijker. Hun netwerk is zeer overschat, ik heb hen op elk moment geklopt. Zij willen hun bedrijven buiten de VS beschermen tegen belastingen, ik ben voor Amerika Eerst & de Amerikaanse Arbeider - een marionet van niemand. Twee aardige kerels met slechte ideeën. Make America Great Again!" stuurde Trump dinsdagmiddag de wereld in via Twitter.

De broers Koch hadden eerder bekend gemaakt dat ze Kevin Cramer, een Republikeinse Senaatskandidaat uit North Dakota, niet zouden steunen bij de verkiezingscampagne omdat hij het beleid van Trump over handelstarieven niet in vraag durfde te stellen.

Na de uithaal van Trump, lijkt er een definitieve breuk geslagen tussen de regering en de conservatieve miljardairs. In 2016 weigerden de Kochs om Trump te steunen tijdens de presidentsverkiezingen, waarna hij zijn ideeën over overheidsuitgaven, buitenlands beleid en vrije handel doorduwde. Dit tot grote onvrede van de Kochs.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren