Tagtik

Trump reageert niet op 'March for Our Lives'

In de Verenigde Staten en over de hele wereld kwamen zaterdag miljoenen mensen op straat in de 'March for Our Lives', een initiatief van de overlevenden van de schietpartij in de school in Parkland, in Florida, die 17 slachtoffers maakte. De manifestanten eisen een herziening van de Amerikaanse wapenwetgeving.

Amerikaans president Donald Trump lijkt doof voor de roep van de manifestanten. Hij brengt het weekend door in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago in Palm Beach. Op Twitter bleef Trump opvallend stil. In een tweet die hij zaterdag de wereld instuurde, betuigde hij zijn medeleven met de slachtoffers van de terreurdaad in Frankrijk.

Zondag kwam hij op Twitter opnieuw terug op de terreurdaad in Frankrijk: "Frankrijk eert een grote held. Een politieman is gestorven nadat hij moedig de plaats innam met een gijzelaar in een IS-gerelateerde terreurdaad. In de hele wereld heerst zoveel moed om de terreur van de radicale islam te bestrijden. Nog sterkere maatregelen zijn nodig, vooral aan de grenzen!".

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren