Tagtik

'Trump van Twitter gegooid'

Donald Trump is gek op Twitter. De Amerikaanse president neemt er geen blad voor de mond. In zijn race naar het Witte Huis gebruikte hij Twitter reeds succesvol als campagnemiddel. Terwijl vroeger een officieel persbericht opgesteld en verstuurd werd, worden nu 140 tekens meteen de wereld in gestuurd. Maar liefst 41.7 miljoen gebruikers smullen dagelijks van de vele tweets van @realdonaldtrump, het officiële Twitteraccount van de president.

Donderdagavond was Trump echter plots online verdwenen. Bezoekers van zijn Twitterpagina kregen de melding "Sorry, that page doesn’t exist!" Het socialemediabedrijf Twitter meldt dat een helpdeskmedewerker op zijn laatste werkdag het Twitteraccount van Trump 'per ongeluk' gedeactiveerd heeft. Na elf minuten was het account van de Amerikaanse president opnieuw actief.

"We onderzoeken verder hoe dit zich kon voordoen en ondernemen de nodige stappen om dit in de toekomst te vermijden. We zullen een volledige controle van onze interne procedures uitvoeren", communiceerde Twitter ... in een tweet!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren