Tagtik

Trump waarschuwt Noord-Korea vanuit Zuid-Korea

Bij zijn bezoek aan Zuid-Korea gebruikte de Amerikaanse president Donald Trump in eerste instantie een zeer milde toon en ijverde hij in zijn toespraken voor dialoog. In het Zuid-Koreaanse parlement haalde Trump echter zoals vanouds uit naar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.

Trump beschreef Noord-Korea tijdens zijn toespraak als een land dat raketten lanceert over het zuiden van Japan, nucleaire testen doet en de VS bedreigt. Volgens Trump ziet Noord-Korea de terughoudendheid en de diplomatische aanpak van de vorige Amerikaanse regering als een zwakheid.

"Maar dat is een misrekening, want dit is een totaal andere regering dan de VS in het verleden gehad heeft. Onderschat ons niet en daag ons niet uit. Iedereen die twijfelt aan de kracht en de vastberadenheid van de VS, moet naar ons verleden kijken, en zal er niet meer aan twijfelen. Wij zullen niet toestaan dat de VS of haar bondgenoten gechanteerd of aangevallen worden. We zullen niet toelaten dat Amerikaanse steden bedreid worden met verwoesting", sprak Trump krachtig.

De Amerikaanse president zegt dat de wereld de bedreiging van een brutaal regime dat dreigt met nucleaire wapens niet kan tolereren. Hij roept dan ook alle landen op, ook China en Rusland, om hun diplomatieke banden met N-Korea te beperken en handelsrelaties te verstrengen. Het volgende land op Trumps Aziatische rondreis is China. Later op de dag zal de Amerikaanse president landen in Peking.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren