Tagtik

Trump wil aan tafel met gamesindustrie

De Amerikaanse president Donald Trump beweerde recentelijk dat de oorzaak van de vele schietpartijen in Amerikaanse scholen wel eens bij videogames kan gevonden worden. Het zou de kinderen immers in 'monsters' veranderen. Daarom eist Trump een gesprek met de belangrijkste stakeholders uit de Amerikaanse gamesindustrie.

Trump denkt dat hij samen met uitgevers, ontwikkelaars, organisaties als ESA (Entertainment Software Association) en andere grote spelers uit de sector van de videogames het gedrag van de Amerikaanse jongeren kan veranderen om zo schietpartijen op school te vermijden.

De ESA heeft nog geen uitnodiging ontvangen van de 45e president van de Verenigde Staten, maar veegt zijn denkpiste in een officieel communiqué meteen volledig van tafel: "De videospelletjes die in de VS gespeeld worden, worden over de hele wereld gespeeld. Toch ligt het aantal schietincidenten in de States veel hoger dan in andere landen. Verschillende deskundigen hebben het wetenschappelijk verband reeds diverse malen onderzocht en kwamen tot de conclusie dat er geen causaal verband is tussen videospelletjes en geweld in het echte leven."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren