Tagtik

Trump zorgt met ontslag alweer voor stoelendans

Rex Tillerson is niet langer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. President Trump ontsloeg de minister en vervangt hem nu door CIA-directeur Mike Pompeo.

Trump maakte het ontslag op geheel eigen wijze bekend via Twitter. De Amerikaanse president zat al lange tijd niet meer op dezelfde lijn met zijn buitenlandminister. Een bron uit het Witte Huis meldt bij The New York Times dat Trump een volledig nieuw team rond zich zou willen in aanloop naar de in mei geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

"Ik heb Mike de afgelopen 14 maanden goed leren kennen. Ik heb er vertrouwen in dat hij de juiste persoon is op dit kritieke kruispunt. Hij zal Amerika’s plaats in de wereld en onze allianties blijven versterken, onze tegenstanders blijven confronteren en blijven streven naar de nucleaire ontwapening van het Koreaanse schiereiland blijven", klinkt het enthousiast bij Trump.

Gina Haspel neemt de plaats van Pompeo in aan het hoofd van de CIA. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke grote baas van de Amerikaanse inlichtingendienst.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren