Tagtik

Twee opleggers met gestolen Red Bull teruggevonden

Afgelopen zondag hadden elf vrachtwagens aan Red Bull vleugels gekregen. Ze werden immers gestolen uit een opslagplaats. Vijf dagen later meldt de politie dat er al twee opleggers met gestolen Red Bull zijn teruggevonden.

Enkele vastberaden dieven zijn vorige zondag een opslagplaats in het West-Vlaamse Menen binnengedrongen. Ze verschaften zich toegang tot de loods in industriezone de LAR, genoemd naar de drie West-Vlaamse grensgemeenten Lauwe, Aalbeke en Rekkem.

Ook al is de hittegolf al even voorbij, toch bleken deze inbrekers bijzonder dorstig te zijn. Ze gingen immers aan de haal met maar liefst elf vrachtwagens aan blikjes Red Bull. De buit Red Bull heeft een waarde van 950.000 euro. Vermoedelijk gaat het om een diefstal op bestelling.

De dieven slaagden erin om het camerasysteem te omzeilen en zo 300 palletten van het energiedrankje in te laden. De dieven hadden hiervoor maar liefst 12 uur nodig.

In Moeskroen zijn nu al twee opleggers met Red Bull teruggevonden. Ze werden achtergelaten in de industriezone van Moeskroen. Bij deze werd dus al bijna een vijfde van de totale buit teruggevonden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren