Tagtik

Tweede dode na eten van broodje

Pret a Manger, een Britse broodjeszaak, onderzoekt de dood van een tweede klant die stierf na een allergische reactie op voedsel. Dat meldde The Sunday Times zondag.

De voorbije weken werd voor een Engelse rechtbank de dood behandeld van een 15-jarig meisje dat stierf na een vlucht van Londen naar Nice in juli 2016. Het meisje had op de luchthaven van Heathrow een broodje gekocht bij de keten Pret A Manger. Op de verpakking stond niet vermeld dat het broodje sesamzaadjes bevatte, een ingrediënt waar het meisje allergisch voor was. Toen ze het broodje opat op het vliegtuig, kreeg ze een allergische reactie en stierf ze aan een hartstilstand.

Pret A Manger beweerde niet verplicht te zijn om op elke individuele verpakking een allergiewaarschuwing te plaatsen, maar dat een sticker op de koelkasten volstaat.

Het nieuwe sterfgeval waarover de krant bericht, betreft een klant die een veganistisch broodje kocht (zonder dierlijke ingrediënten dus) waar toch melkeiwitten in aangetroffen werden. De klant stierf eind december vorig jaar, wellicht door een dodelijke allergische reactie op de eiwitten. Het bedrijf van de contaminatie kon worden achterhaald. Na het overlijden haalde Pret a Manger de gecontamineerde producten uit de rekken, zonder evenwel te melden dat het gebruik van een van deze producten tot een sterfgeval had geleid.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren