Tagtik

Uber-chauffeur gooit lesbisch koppel uit auto

Afgelopen zaterdag maakte een Uberchauffeur een bruusk einde aan zijn autorit met een lesbisch koppel. "Jullie tonen geen respect", riep de verontwaardigde Uberchauffeur in New York naar Alex Iovine (26) en Emma Pichl (24) toen die elkaar een vluchtige zoen gaven op de achterbank van zijn wagen.

De bekrompen Uberchauffeur aarzelde geen seconde ne gooide de dames uit zijn wagen. "Of we weten dat seks op de achterbank niet mag van Uber? Ja natuurlijk, maar dit was een onnozel kusje op de lippen. Geen reden dus om te beginnen roepen en ons onrespectvol te behandelen", doet één van de dames haar verhaal.

"Kussen is verboden, jullie mogen dit niet doen in de wagen. Jullie tonen geen respect", probeerde de chauffeur zich te verdedigen.

De dames, maar ook de chauffeur, dienden een klacht in. Uber zit enorm verveeld met het voorval, dat op sociale media wereldwijd druk gedeeld werd. "Wij staan geen enkele vorm van discriminatie toe. We hebben onze werknemer gecontacteerd en onderzoeken de zaak. Indien nodig zullen we gepaste stappen ondernemen", luidt de officiële reactie van het bedrijf.

"Er bestaat geen twijfel over dat hij homofoob is. Ik was zeer verrast dat iemand zich zo gedraagt in New York. Blijkbaar leven we in zo'n grote bubbel dat we dachten dat zoiets hier niet mogelijk was. Maar het kan dus overal gebeuren", reageren de slachtoffers geschrokken.

(Skwadra by Tagtik/Source: New York Daily News/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren