Tagtik

Uitkijken naar deze sterren van Kroatië

Op het WK 1998 haalde Kroatië de halve finale, maar sinds dat WK in Frankrijk raakte Kroatië niet meer verder dan de groepsfase in een Wereldbeker. Het land trekt nochtans vaak naar het eindtoernooi als een outsider, want in de voorbije 20 jaar kon het altijd rekenen op sterke spelers.

Luka Modric is een van die sterke spelers in de huidige selectie. De spelverdeler van Real Madrid heeft een palmares om u tegen te zeggen, met drie landstitels in Kroatië, een in Spanje, een Copa del Rey, maar vooral vier keer winst in de Champions League. Hij heeft dus veel trofeeën verzameld met zijn club, maar nog niet met zijn land.

Ivan Perisic is een van de andere Kroatische sterren die een rij van clubs heeft gekend die bij de grootste clubs van Europa horen. De middenvelder werd opgeleid bij Hajduk Split en Sochaux en droeg al het shirt van Borussia Dortmund, Wolfsburg en nu Inter Milaan. Voor hij internationaal doorbrak, verdedigde Perisic de kleuren van Club Brugge. Daarvoor speelde hij zelfs zes maanden bij Roeselare!

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren