Tagtik

Uitkijken naar deze sterren van Nigeria

De Super Eagles hebben al een kwarteeuw een abonnement op de eindfase van de Wereldbeker. Op de laatste zes edities van het WK waren de Green Eagles vijf keer present. Drie keer wisten ze zich zelfs te plaatsen voor de 1/8e finales.

John Obi Mikel is ongetwijfeld de enige ster van wereldklasse van de Super Eagles, ook al speelt hij in de herfst van zijn carrière nu in China. De Nigeriaanse middenvelder heeft bijna alles gewonnen: de Champions League en twee titels in de Premier League met Chelsea, winst in de Afrika Cup in 2013 en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio in 2016 met Nigeria.

België heeft een lange traditie als gastland voor Nigeriaanse voetballers. Spelers als Stephen Keshi, Daniel Amokachi, Viktor Ikpeba, Sunday Oliseh, Peter Odemwingie, of recent nog Joseph Akpala en Onyinye Ndidi: het zijn spelers aan wie de liefhebbers van het Belgische kampioenschap goede herinneringen hebben. Ook vandaag spelen tal van Nigerianen in België, zoals Uche Agbo (Standard), Moses Simon (AA Gent) of Samuel Kalu (AA Gent). Toch zit alleen Elderson Echiéjilé (Cercle Brugge, ex-Standard) bij de selectie van Gernot Rohr, de bondscoach van de Super Eagles.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren