Tagtik

Uitspraak vijf jaar na spectaculairste diamantroof ooit

Vandaag doet de correctionele rechtbank van Brussel een uitspraak in de spectaculairste diamantroof die ooit op Belgische bodem plaatsvond.

Het leek wel een scenario uit een actiefilm toen op 18 februari 2013 acht gewapende en gemaskerde mannen een vliegtuig op Brussels Airport overvielen. Ze gingen er vandoor met diamanten ter waarde van 37 miljoen euro. Na de spectaculaire overval op het vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, slaagde de politie erin verschillende verdachten op te pakken.

Begin februari is het proces van start gegaan voor de Brusselse correctionele rechtbank. Het parket Halle-Vilvoorde vervolgt 19 personen, waaronder 16 mannen en 3 vrouwen, voor de overval en heling van de buit. De hoofdverdachte in deze diamantroof is de Fransman Marc Bertoldi. Hij zal het proces in België echter niet bijwonen aangezien hij in de cel zit in Frankrijk voor andere feiten. Door een hiaat in de Belgische wetgeving kan iemand die in het buitenland een celstraf uitzit, immers niet worden overgebracht naar ons land om zijn proces bij te wonen.

De 19 beklaagden, 16 mannen en 3 vrouwen, ontkennen echter allen stuk voor stuk elke betrokkenheid bij de overval of bij het helen van de buit.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren