Tagtik

UPDATE: Man steekt 2 vrouwen dood en roept 'Allahu akbar'

Zondagnamiddag heeft een man twee vrouwen doodgestoken in het station van Marseille in Bouches-du-Rhône. Hij zou tijdens zijn mesaanval 'Allahu akbar' geroepen hebben. Dit meldt de Franse publieke omroep.

Twee mensen kwamen om het leven toen de dader omstreeks 13.45 uur plots in het wilde weg mensen begon neer te steken met twee messen. Eén vrouw werd de keel overgesneden, een andere werd gestoken. Daarna vluchtte de dader het station uit en wou hij militairen aanvallen die er patrouilleerden. Deze militairen schoten de dader vervolgens dood. Het station werd volledig ontruimd en door de politie uitgekamd op zoek naar eventuele andere daders. De politie vraagt om de buurt rond het station van Marseille-Saint Charles te vermijden. Het treinverkeer ligt volkomen stil in het station van Marseille. Voorlopig is de identiteit van de dader nog niet bekend.

Frans minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb kwam meteen ter plaatse om de situatie te analyseren. Het parket opende een terrreuronderzoek naar de aanval.

"Er werd tweemaal gevuurd op de esplanade van het station Saint-Charles. Er waren militairen en politie-agenten in burger aanwezig. Daarna kwamen ze allen samen rond de trappen. Twee minuten later liep iedereen in het wilde weg. Een vrouw kwam zich bij ons verschuilen. Alles ging heel snel, meteen hierna werd een veiligheidsperimeter ingesteld", vertelt een getuige bij het Franse BFM TV.

(Skwadra by Tagtik/Source: BFM TV/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren