Tagtik

'Vampierdoder' die vrouw onthoofdde niet naar gevangenis

De 43-jarige Kris V.M. wordt geïnterneerd. Dat besliste de correctionele rechtbank van Gent dinsdag. De man, die bekend staat als 'de vampierdoder van Vurste', wurgde en onthoofdde zijn vrouw in 2014.

De spoorarbeider dacht dat zijn echtgenote een vampier was. Dat verklaarde hij ook op zijn proces. "Het hoofd mocht niet bij het lichaam blijven. Anders kon het er weer aangezet worden en was de vampier weer levend. Daar was ik echt van overtuigd. Net alsof ik overtuigd was dat ik iets goed had gedaan."

De rechtbank oordeelt dat de man in een psychose handelde en geestesziek is. Daarom sprak het de internering uit voor de doodslag die hij op zijn vrouw pleegde. "De beklaagde is blijvend kwetsbaar voor geestesstoornissen. Hij moet blijven worden opgevolgd. Hij is een gevaar voor de fysieke integriteit voor zijn omgeving en lijdt nog steeds aan een geestesstoornis. Hij kan opnieuw misdaden en wanbedrijven plegen die derden kunnen bedreigen. Hij voldoet dus aan de interneringswet", verduidelijkte de rechter het vonnis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren