Tagtik

Van Gaal: "België verkoos mij boven Martinez"

Louis Van Gaal promoot momenteel zijn boek "De hand van Van Gaal". Tijdens deze promotour onthult de Nederlandse voetbaltrainer al wat geheime informatie uit het boek.

Louis Van Gaal was als speler actief in België (Antwerp), maar heeft er nooit een team getraind en zal waarschijnlijk ook nooit een Belgische ploeg onder zijn hoede nemen. Als we hem moeten geloven, was hij wel bijna de opvolger van Marc Wilmots als Belgisch bondscoach. De Belgische voetbalbond contacteerde hem immers in 2016.

"Ze vroegen me om bondscoach te worden, voordat ze Roberto Martinez polsten" heeft de voormalige coach van Manchester United verklaard vanuit Amsterdam. Van Gaal was wel geïnteresseerd in de job, maar wou het jaar salaris dat de club van Old Trafford hem nog moest betalen hiervoor niet opofferen.

"Ik wilde dat Manchester me het hele verschuldigde jaarloon zou betalen, dus wilde ik dat mijn assistent de WK-kwalificaties met de Rode Duivels zou aanvangen. De Belgische voetbalbond vond dit echter geen goede oplossing", voegt de man er nog aan toe die Nederland tot in de halve finale bracht op de afgelopen wereldbeker in Brazilië.

(Skwadra and Dupk by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren