Tagtik

Van wie is verkoold lichaam in mysterieuze loods?

Het parket van Gent zit met de handen in het haar. Na een zware brand in het loodsencomplex aan de Vijverwegel in Melle in de nacht van 26 op 27 april vond een brandexpert het verkoold lichaam van een man in één van de afgebrande loodsen.

Wat de identiteit van het overleden slachtoffer is, blijft een raadsel. Een man die illegaal aan het werk was, een inbreker, de brandstichter zelf of een illegaal: het parket tast in het duister.

Het is opvallend dat de brandweer het lijk niet ontdekte, maar een brandexpert even later het verkoolde lichaam wel vond in de afgebrande loods. De brandweer bleef maar liefst een week ter plaatse om het vuur in het complex volledig te kunnen doven. Vorige week werden dan uiteindelijk de loodsen vrijgegeven, waarna de brandexperten hun werk konden doen.

Eén van de experts trof tussen het puin in het bedrijf I&S een verkoold lichaam aan. Het bedrijf, dat papier voor sanitair en huishouden produceert, mist naar eigen zeggen niemand. Daarom werd het slachtoffer identificatieteam van de federale politie (DVI) erbij gehaald, voorlopig nog zonder resultaat.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren