Tagtik

Verdachte groepsverkrachting Antwerpen bekent

Voor twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar oud is een citytrip naar Antwerpen uitgedraaid op een nachtmerrie. Ze werden door vijf mannen verkracht en beroofd in hun hotelkamer. Eén van die verdachten sprak maandagavond al met de politie en brak emotioneel.

Vrijdagavond trokken de vrouwen naar discotheek Roxy waar ze kennismaakten met vijf mannen. Wellicht werden ze daar gedrogeerd, want ze herinneren zich weinig van wat er is gebeurd nadat ze de discotheek verlieten.

Een van de mannen keerde met de vrouwen terug naar hun hotel en liet de andere vier mannen binnen. Pas 's ochtends zag een receptioniste de vijf mannen het hotel verlaten. Toen de vrouwen in de loop van de voormiddag wakker werden, merkten ze dat ze ook beroofd waren.

De politie kon al enkele verdachten oppakken omdat een van de mannen in de loop van de dag terugkeerde naar het hotel. De hoteleigenaar kon hem daar houden tot de politie ter plaatse kwam.

Vier twintigers zitten momenteel al in de cel op verdenking van deze verkrachting. Eén onder hen heeft reeds bekend, de anderen wassen hun handen in onschuld. De 22-jarige Mohamed S. uit Antwerpen zou tijdens zijn verhoor in tranen zijn uitgebarsten. Dat meldt zijn advocaat. "Bij het begin van de ondervraging barstte hij in tranen uit. De politie confronteerde hem met het vreselijke relaas van de slachtoffers. Wat die jonge vrouwen drie uur lang hebben moeten ondergaan, is afgrijselijk", klinkt het.

De verdachte die reeds bekende, ontkent dat hij iets in de vrouwen hun drankje deed. Hij vertelde volgens Het Laatste Nieuws wel de namen van zijn kompanen aan de politie. Het zou gaan om Tijani D. (19) uit Temse, Eliel B. (20) uit Borgerhout en Lamine N. (20) uit Antwerpen. "Dat zal mijn cliënt niet in dank afgenomen worden, maar hij neemt tenminste zijn verantwoordelijkheid", klinkt het bij de advocaat van Mohamed S.

S. vertelde over de feiten dat de Nederlandse dames 'wel stop zouden hebben gezegd, maar ook niet echt fel tegenpruttelden'.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad - Het Laatste Nieuws/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren