Tagtik

Verkrachting 11-jarig kind niet bestraft in Parijs

Het Franse gerecht heeft dinsdag een opmerkelijke uitspraak gedaan in een verkrachtingszaak. De Europese publieke opinie reageert dan ook vol ongeloof en afschuw.

In een park in de Champs-sur-Marne, ten oosten van Parijs, kleedde een 22-jarige man uit Kaapverdië een 11-jarig meisje uit. Hij vroeg haar op de grond te gaan liggen en vervolgens had hij seks met haar. Het slachtoffer raakte hierbij zwanger en beviel in 2010 van een zoon.

De rechtbank in het Franse Seine-et-Marne heeft de dader dinsdag vrijgesproken. Volgens de procureur  was het nooit duidelijk of het 11-jarige meisje al dan niet haar toestemming had gegeven. De rechter volgde deze opmerkelijke stelling en in zijn vonnis staat dat er bij de feiten geen sprake was van dreiging, dwang, geweld of verrassing. Het Openbaar Ministerie eiste acht jaar, maar de man werd volledig vrijgesproken.

De advocaat van het slachtoffer reageert geschokt. "Mijn cliënte is getraumatiseerd. Uit deze beslissing blijkt dat een seksuele relatie tussen een 22-jarige en een 11-jarige tegenwoordig als de meest normale zaak ter wereld wordt beschouwd", zegt advocate advocate Laure Habeneck.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren