Tagtik

Verlossend nieuws van koningin Paola

Koningin Paola heeft afgelopen nacht in Venetië een herseninfarct gekregen. De koningin, die onlangs 81 jaar werd, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de RTBF.

De voorbije jaren had Paola wel meer gezondheidsproblemen: ze kreeg al hartritmestoornissen en brak een ruggenwervel en een heup nadat ze twee keer ten val was gekomen.

Koningin Paola zou volgens Italiaanse bronnen altijd bij bewustzijn zijn geweest. Haar medische problemen zouden niet levensbedreigend zijn. Dat meldt een bron aan Het Nieuwsblad. Paola zou normaal kunnen praten en stappen.

"Ten gevolge van een gezondheidsprobleem zal Hare Majesteit Koningin Paola vandaag worden gerepatrieerd naar België om er medische onderzoeken te ondergaan", communiceerde het hof.

De koningin wordt vandaag voor bijkomende medische tests naar België overgevlogen. De echtgenote van koning Albert wordt gerepatrieerd met een legervliegtuig vanop de luchthaven van Venetië en niet met een zogenaamde medische vlucht. Dat kan erop wijzen dat haar gezondheidstoestand op dit moment opnieuw geruststellend is.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: RTBF - Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren