Tagtik

Vlaams Belang-politica wil klacht indienen tegen Koran

Anke Van dermeersch is Antwerps parlementslid en gemeenteraadslid voor Vlaams Belang. Twee weken geleden stelde de 45-jarige Antwerpse haar nieuwe boek voor. Dat zorgt voor heel wat controverse. Van dermeersch gaat nu zelfs nog een stap verder door in een interview met De Zondag te zeggen dat ze een klacht wil indienen bij het Europese Hof tegen de Koran.

'A.N.K.E. #PolitiekIncorrect' is de titel van het kersverse boek van de Vlaams Belang-politica. Op de cover van het boek is te zien hoe ze met hoge hakken op een koran staat. "Ik ga en sta met mijn hoge hakken waar ik wil. Of dat nu op de koran, of de bijbel of op het partijprogramma van Vlaams Belang is", verdedigt Van dermeersch zich.

Dyab Abou Jahjah gaf alvast aan dat hij een klacht zal indienen.

'A.N.K.E. #PolitiekIncorrect' is een aaneenschakeling van anekdotes uit het professionele en persoonlijke leven van Anke Van dermeersch. "Ik wou vooral inzage geven in mijn leven over hoe en waarom ik aan politiek doe. Alle momenten in mijn leven die van politieke betekenis zijn staan erin", verklaart de schrijfster.

In De Zondag kondigt Van dermeersch vandaag aan dat ze een klacht wil indienen tegen de Koran, dat ze als een 'militair handboek' benoemt. "De Koran is in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De islam vormt een groot risico voor onze samenleving. Ik kijk vooral naar vrouwendiscriminatie. De Koran vergoelijkt dat. Ik noem dat boek de #metoo-bijbel van de vrouwendiscirminatie. Ik vind het echt onwaarschijnlijk wat daar allemaal in staat. Vrouwen hebben geen rechten in de islam. Geweld op vrouwen mag, ze mogen zelfs verkracht worden, volgens de koran", uit de politica van Vlaams Belang zich scherp.

Niet veel later in het interview met De Zondag geeft Van dermeersch wel toe dat ze de Koran wel niet volledig heeft gelezen. "Ik heb delen gelezen. Niet helemaal, want dat boek is moeilijk geschreven. In oubollige en religieuze verzen. Ik heb de delen gelezen die relevant zijn. De verzen waarin wordt opgeroepen tot geweld bijvoorbeeld. Dat terroristen allahu akbar roepen, is omdat de Koran oproept om ongelovigen te doden", zijn de zware woorden die ze uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - VRT NWS - De Zondag/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren