Tagtik

Vlaams experiment: frieten met chocoladesaus

Neem twee culinaire producten waar België over de hele wereld voor beroemd is en combineer die: dat moet het idee zijn geweest van de eigenaars van Frituur Den Heiberg in Itegem (Heist-op-den-Berg). In die frituur kunnen de klanten proeven van frietjes met chocoladesaus.

"We bakken de frietjes op de gewone manier en gieten er dan een schep chocoladesaus over. We hebben gekozen voor melkchocolade, omdat we die combinatie het lekkerst vinden", zo vertelt de friturist bij GvA.

De friturist heeft de combinatie niet uitgevonden, want ook in Australië, Japan en ook in Nederland werd al geëxperimenteerd met de combinatie frietjes-chocolade. Wie het zelf eens wil uitproberen, kan wel alleen maar het komende weekend terecht in Frituur Den Heiberg. Als de klanten de combinatie van zoute frietjes met de zoetere saus lekker vinden, komt het langer op het menu te staan.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren