Tagtik

[UPDATE] Vlaamse tiener wou bloedbad aanrichten

Vorige week vrijdag heeft een minderjarige vanuit een school in Dendermonde geprobeerd om een wapen te bestellen in de Verenigde Staten. De scholier stuurde een e-mail naar een Amerikaans bedrijf met de vraag naar "een toestel om zo veel mogelijk slachtoffers te maken". Hij vernoemde ook in zijn bericht dat hij een 'school shooting wou doen'.

De FBI onderschepte het bericht en contacteerde de Belgische autoriteiten. Via het IP-adres kwamen de speurders erachter dat de e-mail afkomstig was van een computer in een Dendermondse school.

In de e-mail werd er verwezen naar de stad Brugge. Daarop werden alle Brugse scholen die afgelopen weekend een schoolfeest organiseerden, geobserveerd door politiepatrouilles.

Maandag kon de minderjarige opgepakt worden en voor de jeugdrechter worden geleid. Woordvoerster Sarah De Meyer van het parket van Dendermonde verklaarde dat er "een persoon die in het arrondissement Dendermonde zou wonen, voor de jeugdrechter werd geleid" en dat "de goede samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten" ertoe geleid heeft dat deze zaak opgelost kon worden.

Maandag was er nog onduidelijkheid over de precieze bedoelingen van de tiener. Het is niet uit te sluiten dat het om een zeer misplaatste grap zou gaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren