Tagtik

Vliegt Hein buiten?

Anderlecht is na een 0-3 blamage tegen de buren van Union St.-Gilloise volledig de weg kwijt. Europees liep het een serieuze kater op, en ook in de competitie draait het niet meer. Ongeïnspireerd, traag en lusteloos: zo kan je het spel dat de recordkampioen op de grasmat tovert momenteel beschrijven.

"Er zijn te veel spelers die het niveau niet aankunnen. Als je twee spelers in een team hebt die wat minder zijn, zal de rest deze twee naar een hoger niveau tillen. Maar als je vijf of zes spelers hebt die het niveau niet aankunnen, dan lijdt de hele pleg eronder", liet 'Ket' Gilles De Bilde gisterenavond optekenen na het verlies in de Croky Cup tegen Union.

Na de blamage nam coach Hein Vanhaezebrouck verrassend genoeg alle schuld op zich. "Het is allemaal mijn fout. Ik maakte de foute keuzes. Als de jongens niet doen wat ik vraag, dan draag ik daarvoor de verantwoordelijkheid."

Vanhaezebrouck beseft dat zijn positie stilaan wel ter discussie komt te staan binnen de club van Marc Coucke. "Dit is nog erger dan Trnava. In de Europa League hebben we nog vijf wedstrijden om het goed te maken. Hier in de beker is het gedaan. En het is niet dat we met penalty’s verloren, hé. Deze 0-3 zijn enorme cijfers", reageerde trainer Hein donderdagavond ontgoocheld.

Stiekem geeft Vanhaezebrouck ook mee dat zijn spelerskern kwaliteit mist. "Van mijn drie aanvallers tegen Standard liet ik er twee staan. Ik wilde geen hele ploeg vol jonkies en wilde ook creativiteit behouden. We hadden iedereen voorbereid: analyses, gesprekken, de kwaliteit van Union… Maar wat baat dat als ze op het veld niet doen wat ik vraag. Dan zal ik de verkeerde keuzes gemaakt hebben. Kums is nochtans ervaren, Dimata speelde al vijf matchen, Vranjes ook. Maar ja, die keuzes zijn mijn verantwoordelijkheid. Te weinig grinta en een gebrek aan mentaliteit? Het is een mix van alles", reageert Hein.

Als er zondag tegen STVV verloren wordt, lijkt Vanhaezebrouck dicht tegen de uitgang van het Astridpark te komen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren