Tagtik

Voetballen Spaanse sterren chaos van de mat?

Het rommelt binnen de Spaanse voetbalbond. Dat is het minste dat je kan zeggen. Amper twee dagen voor de eerste WK-wedstrijd werd Spaans bondscoach Julen Lopetegui op straat gezet omdat bekend raakte dat hij volgend seizoen bij Real Madrid aan de slag zal gaan. Technisch directeur Fernando Hierro vervangt Lopetegui voor de rest van het tornooi. Als Spanje erin slaagt de rust opnieuw terug te vinden, kunnen de magische voeten van Andres Iniesta en Sergio Ramos La Roja misschien opnieuw heel ver brengen in dit tornooi.

Het immense talent en de ongelofelijke bescheidenheid waarmee Andres Iniesta door het leven gaat, maken hem tot één van de populairste voetballers uit de Spaanse voetbalgeschiedenis. Pep Guardiola, zijn voormalige coach bij Barça, deed een knap eerbetoon nadat Iniesta zijn vertrek aankondigde aan het einde van het seizoen. "Ik wil hem bedanken. Mensen denken dat de coaches de spelers helpen, maar hij hielp me om het spel beter te begrijpen, gewoon door te kijken hoe hij zich voelde op het veld (...). Ik zou veel dingen kunnen zeggen, maar ik herinner me vooral het plezier om hem te zien trainen, hoe gemakkelijk het was. Ik denk dat het meest indrukwekkende aan hem is, hoe natuurlijk hij speelde." Zorgt Barça's nummer 8 voor een nieuwe wereldtitel acht jaar na de vorige?

Naast het veld zorgt Sergio Ramos weleens voor vrolijke deuntjes of durft hij zelfs de flamenco te dansen. Tot zover zijn artistieke kant. Op een voetbalveld is de pure verdediger echt geen dichter. Droog, gespierd, sluw, beenhard, wreed, vervelend, Andalusisch en ongetwijfeld de beste maar ook de meest gecontesteerde verdediger van de planeet. In Spanje is hij de speler die de meeste rode kaarten in de geschiedenis van La Liga heeft gepakt. Met Ramos in de verdediging kan La Roja alle tegenaanvallen ontmijnen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren