Tagtik

Voka: "Regering moet tot dag voor verkiezingen aan het werk"

Werkgeversorganisatie Voka waarschuwt de Vlaamse regering dat ze hard moet blijven werken tot de dag voor de verkiezingen. Eerder verklaarde Bart De Wever (N-VA) al dat 'de dash uit de regering was'.

Er moeten nog heel wat belangrijke knopen doorgehakt worden en Voka vreest dat de Vlaamse regering in een passiviteit is vervallen. "Het is nog een jaar tot aan de verkiezingen. Dan volgen zeker nog maanden van regeringsonderhandelingen. Gaan we dan anderhalf jaar niets doen?", vraagt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, zich af in Het Nieuwsblad.

Een heleboel bekende CEO's steunt deze scherpe opmerking van Voka. "Als we concurrentieel willen blijven, moet de regering gewoon tot de allerlaatste dag regeren."

Maertens (Voka) benadrukt dat er zelfgenoegzaamheid in de regering sluipt, terwijl er grote bedreigingen op ons afkomen. Hij ziet immers voor de nieuwe verkiezingen graag de index nog aangepast worden, de begroting op orde gebracht worden, een oplossing voor het fileprobleem dat heel wat economische gevolgen heeft en kan zo wel nog een tijdje doorgaan.

Hoe reageert de Vlaamse regering op deze scherpe boodschap?

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren