Tagtik

Vrouw treft 13 krakers aan in haar woonkamer

Na een weekendje aan zee en net een dag voor ze zou worden geopereerd aan haar elleboog, heeft een vrouw van 59 jaar maandagavond de verrassing van haar leven gekregen: toen ze terugkeerde naar het huurhuis in Gent waarin ze woont, trof ze daar 13 Romazigeuners aan die de woning hadden gekraakt.

Samen met haar man haalde ze de politie erbij, maar ze stonden machteloos. Onder politiebegeleiding konden ze niks anders doen dan de meest waardevolle spullen weghalen. "We hebben geen poot om op te staan", zo vertelt de echtgenoot van de vrouw bij Het Laatste Nieuws. "De krakers wisten heel goed hoe ze te werk moesten gaan. Niemand kan ze raken. Dat is toch ongelofelijk?"

De eigenares van het pand moest al eerder advocaten inschakelen om krakers uit andere panden weg te krijgen. Bij het kabinet van burgemeester Termont hoorde de krant dat het einde van deze problematiek in zicht is: "Er is een wetsvoorstel goedgekeurd op 5 oktober dat kraken strafbaar maakt. Momenteel is het wachten tot de wet gepubliceerd wordt in het Belgisch Staatsblad. Vanaf dat moment treedt die in voege."

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren