Tagtik

Waar is Interpolbaas Meng naartoe?

Meng Hongwei (64) reisde eind september naar China, maar keerde niet terug. De grote baas van Interpol is sindsdien vermist.

De echtgenote van Meng Hongwei sloeg alarm nadat haar man niet terugkeerde naar Lyon, waar het koppel samen met hun kinderen woont en waar tevens het hoofdkwartier van Interpol gevestigd is. De Franse politie startte een onderzoek naar de verdwijning van de directeur van de internationale politiedienst Interpol. Hongwei was onder meer vice-minister van Openbare Veiligheid in China, voor hij aan de leiding van Interpol kwam te staan.

Meng vertrok op 25 september naar zijn geboorteland China, maar zijn echtgenote vernam sindsdien niets meer van hem en hij keerde ook niet terug. Vrijdag deed de echtgenote van Meng aangifte bij de politie. Het is niet duidelijk of de president van de internationale opsporingsorganisatie Interpol in China verdween of onderweg. Inmiddels is Meng al een week vermist.

Nog voor ze de verdwijning had gemeld bij de politie, kreeg de echtgenote van Meng al dreigementen via telefoon en social media. Ze krijgt alvast politiebescherming.

Een piste wordt alvast grondig onderzocht en wordt geopend in Hongkong. "Hij is meegenomen voor verhoor op het moment dat hij landde in China", meldt de Hongkongse krant South China Morning Post op basis van een anonieme bron. De krant schrijft dat het niet duidelijk is waar Meng wordt vastgehouden of waarover hij wordt ondervraagd.

Wie zit achter de verdwijning van de Interpolbaas en waar wordt hij vastgehouden?

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren