Tagtik

Wat deed Deense uitvinder met onthoofdingsvideo's?

De Deen Peter Madsen wordt ervan verdacht de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord aan boord van zijn zelfgebouwde onderzeeër. Het onderzoek loopt volop en de speurders ontdekken verschillende zaken die enorm in het nadeel spreken van de fel gecontesteerde Deense uitvinder.

Zo vond de politie een harde schijf die van Madsen zou zijn met daarop gruwelijke videobeelden van vrouwen die gemarteld, onthoofd en verbrand worden. De advocaat van de Deense uitvinder ontkent echter dat de harde schijf met executievideo's van zijn cliënt is. "Iedereen in het laboratorium waar hij werkte, heeft toegang tot die harde schijf. Ze zou kunnen gemanipuleerd zijn door andere mensen", is de plausibele uitleg.

Het torso van de overleden journaliste werd tien dagen nadat ze aan boord ging van de duikboot teruggevonden in het water rond Kopenhagen. Peter Madsen blijft echter ontkennen dat hij haar gedood heeft. De vrouw zou volgens hem een zwaar luik op het hoofd gekregen hebben. Waarom haar benen, armen en hoofd dan met een mes verwijderd werden, blijft een raadsel. De moordverdachte blijft alvast tot 31 oktober in voorarrest.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren