Tagtik

Wie is Dejan Veljkovic?

Naast de bekendere Mogi Bayat is bij het grootschalige onderzoek van de federale politie naar witwaspraktijken, corruptie en matchfixing in het Belgische voetbal nog een tweede makelaar opgepakt: Dejan Veljkovic, de Servisch-Belgische 'huismakelaar' van KV Mechelen en Lokeren.

Veljkovic is een veel discretere makelaar dan Bayat. Hij kan rekenen op een uitgebreid netwerk in de Balkanlanden en de voormalige Sovjet-Unie. Tot zijn bekendste deals behoren de komst van Milan Jovanovic naar Anderlecht of de verkoop van Aristide Bancé van Lokeren naar Donetsk. Bij KV Mechelen maakt hij naam door de transfers van Obradovic en Hanni. In recente jaren deed hij transferdeals met zowat alle clubs in de Belgische hoogste klasse.

De federale politie onderzoekt nu zijn betrokkenheid bij "verdachte financiële verrichtingen" die sommige makelaars zouden hebben opgezet "waardoor commissies bij spelerstransfers, verloningen van spelers en trainers, en andere betalingen verborgen worden voor de Belgische overheid en voor andere betrokkenen bij de transacties," zo luidt het in het persbericht van het federale parket.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren