Tagtik

Wie is Mogi Bayat?

44 huiszoekingen bij de belangrijkste clubs in België en nog eens 13 in het buitenland: het parket heeft een bom onder het Belgische voetbal gelegd. Onder meer de belangrijkste makelaar in België, Mogi Bayat, is opgepakt voor verhoor.

Mogi Bayat kwam via zijn oom Abbas Bayat in het voetbal terecht en was een tijd bestuurder van Charleroi. Sinds 2010 is hij actief als voetbalmakelaar. In die hoedanigheid wist de Frans-Iraanse Belg zich op te werken tot 'huismakelaar' van clubs als Charleroi, AA Gent en Anderlecht.

Hij dankt zijn succes (met ruim 9 miljoen euro winst op al zijn transfers in de voorbije zes jaar) aan zijn uitgebreide netwerk en keiharde manier van onderhandelen. Hij maakte er zijn specialiteit van om clubs te verlossen van spelers die ze niet meer nodig hebben, maar die ze moeilijk lijken kwijt te kunnen.

De federale politie onderzoekt nu zijn betrokkenheid bij "verdachte financiële verrichtingen" die sommige makelaars zouden hebben opgezet "waardoor commissies bij spelerstransfers, verloningen van spelers en trainers, en andere betalingen verborgen worden voor de Belgische overheid en voor andere betrokkenen bij de transacties," zo luidt het in het persbericht van het federale parket.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren