Tagtik

Wie zijn de sterren bij Australië?

Zaterdagmiddag wordt de bal met Frankrijk-Australië aan het rollen gebracht in groep C. Wij zoomen in op de grootste talenten bij de Socceroos.

Tim Cahill, de man van 105 interlands
Met 105 interlands op zijn actief is Tim Cahill toe aan zijn vierde WK. In Rusland kan hij een van de weinige spelers worden die erin slaagt om op vier WK’s te scoren. Ook al is hij al 38 (!), bewees hij in deze kwalificatiecampagne zijn waarde voor de Socceroos: hij scoorde 11 keer, waaronder de beslissende goal in de verlengingen tegen Syrië. Zijn ervaring deed hij op in Engeland, bij Millwall en Everton. De laatste drie seizoenen speelde hij in China en Australië, maar hij keerde in januari van dit jaar naar Millwall terug om optimaal klaar te zijn voor het WK.

Mile Jedinak, de 'butcher' van Australië
Mile Jedinak is de iconische aanvoerder van de Socceroos en zit ook al aan zijn derde WK. Deze iconische verdedigende middenvelder verdiende vooral zijn strepen bij Crystal Palace waar hij van 2011 tot 2016 een steunpilaar van de Eagles was. De 33-jarige speler van Aston Villa zit aan meer dan 70 interlands, waarin hij 18 goals maakte. Met een heuse hattrick tegen Honduras bracht hij de Aussies naar Rusland. De echte leidersfiguur in de selectie.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren