Tagtik

Wie zijn de sterren bij Colombia?

Dinsdag komen de landen uit groep H op het WK voor het eerst in actie. Een belangrijke groep om te volgen, want als de Rode Duivels (uit groep G) doorstoten naar de volgende ronde, komen ze uit tegen een tegenstander uit groep H.

Colombia neemt het in zijn openingswedstrijd op het WK in Rusland op tegen Japan.

Bij de Cafeteros is het uitkijken naar James Rodríguez. De topschutter van het vorige WK had opnieuw een groot aandeel in de kwalificatie voor Rusland. Opnieuw zullen de prestaties van Colombia in een grote mate afhangen van de vorm en de ingevingen van de speler die het voorbije seizoen door Real Madrid werd uitgeleend aan Bayern München.

In de aanval kan bondscoach José Pékerman ook rekenen op Radamel Falcao. Na successen bij Porto en Atlético Madrid brak Radamel Falcao niet echt door in de Premier League waar hij het probeerde bij Manchester United en Chelsea. Bij AS Monaco vond hij echter zijn trefzekerheid terug. Het WK 2014 miste hij door een knieblessure: het WK 2018 in Rusland wordt wellicht de laatste kans voor El Tigre om op zijn 32e te schitteren op het vierjaarlijkse voetbalfeest.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren