Tagtik

Wie zijn de sterren bij Costa Rica?

Costa Rica en Servië kruisen zondagmiddag om 14.00 uur de degens in de Samara Arena. Wie zijn de sterren bij Costa Rica?

Keylor Navas
De 31-jarige Keylor Navas is bij Real Madrid een betrouwbaar sluitstuk, ook bij Costa Rica is hij de onbetwistbare nummer één. Met Real Madrid won Navas al tweemaal de UEFA Champions League, tweemaal de UEFA Super Cup en driemaal het wereldkampioenschap voor clubteams.
Met al meer dan 50 interlands op zijn conto, is hij niet alleen één van de meer ervaren spelers in de Costa Ricaanse selectie van bondscoach Oscar Ramirez, hij is ook gewoon de beste. Zorgt hij op dit WK voor heel wat frustraties bij de Braziliaanse, Servische en Zwitserse spitsen?

Bryan Ruiz
België leerde Bryan Ruiz kennen in 2006. De ranke en vooral sierlijk bewegende polyvalente flankaanvaller wist algauw de harten van elke Buffalofan te bekoren. Na 26 doelpunten bij zijn passage in België trok de Costa Ricaan naar het Nederlandse FC Twente, het Engelse Fulham, keerde hij opnieuw terug naar Nederland om er bij PSV het mooie weer te maken, om uiteindelijk bij de Portugese topclub Sporting Lissabon terecht te komen.

Afgelopen seizoen kwam Ruiz in 33 matchen in actie bij Sporting. Hij scoorde echter slechts tweemaal en deelde drie assists uit. Vindt hij in Rusland zijn torinstinct terug?

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren