Tagtik

Wie zijn de sterren bij de Goddelijke Kanaries?

Brazilië is traditiegetrouw ook op deze wereldbeker een favoriet voor de wereldtitel. Halen de Brazilianen meteen hard uit in hun openingswedstrijd tegen Zwitserland? Welke spelers houden La Nati zondagavond best aandachtig in het oog?

Willian, de leeuwenkoning
De manen van deze aanvallende middenvelder zijn inmiddels wereldberoemd. Of het nu met Chelsea of de Braziliaanse Seleção is, Willian vormt met zijn voortdurende versnellingen een gesel voor de defensie van de tegenstander. Ook bij stilstaande fases moet je deze 29-jarige balvirtuoos met gave traptechniek aandachtig in het oog houden. Levert zijn half jaar bij Anzji Machatsjkala hem wat extra ervaring in de Russische voetbalbeleving op dit WK op?

Wat als Silva Santos Júnior, alias Neymar, opnieuw hervalt in zijn oude blessure op deze wereldbeker? Daar wil geen enkele Braziliaan op dit moment aan denken. Het was alvast een race tegen de tijd om Neymar fit te krijgen voor de twee laatste oefenwedstrijden voor dit WK. De Braziliaanse magiër liep bij PSG immers een vervelende voetbreuk op begin februari van dit jaar. Hij was hiermee maandenlang out. Zonder al te veel matchritme zal Neymar met zijn hoge actieradius voor een continue geseling van de tegenstander moeten zorgen in Rusland. Vanop zijn vertrouwde linkerflank kan hij elke defensie uit verband spelen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren