Tagtik

Wie zijn de sterren bij Zuid-Korea?

Om 14.00 uur nemen Zweden en Zuid-Korea het tegen elkaar op in het Nizhny Novgorod Stadium. Welke Zuid-Koreanen kunnen het de Zweden best wel moeilijk maken?

Ki Sung-yueng, middenvelder die opgroeide in de Premier League
De 29-jarige kapitein van het Zuid-Koreaanse team, Ki Sung-yueng, speelt in Rusland zijn derde wereldbeker. Na drie seizoenen bij Celtic maakte de middenvelder van de Aziatische Tijgers de overstap naar Swansea, een club wiens shirt hij de afgelopen zes seizoenen heeft gedragen (met uitzondering van een uitleenbeurt aan Sunderland in het seizoen 2013-2014). Deze technisch begaafde speler met een groot spelinzicht heeft een goede pass in de voeten en tegenstanders laten hem best ook niet te veel uithalen naar doel. Aangezien hij einde contract is bij Swansea, zal hij ongetwijfeld de aandacht willen trekken op deze wereldbeker.

Son Heung-min, alias "Sonaldo"
Deze 25-jarige vleugelspeler van Tottenham is de andere ster van de Aziatische Tijgers. Na passages in de Bundesliga, eerst bij Hamburg, dan bij Bayer Leverkusen, werd "Sonaldo", zoals de pers hem weleens noemt, in 2015 voor 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham. In drie seizoenen tijd is hij daar, ondanks de zware concurrentiestrijd, in geslaagd om er een vaste pion te worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren