Tagtik

Wie zijn de sterren bij Zweden?

Om 14.00 uur nemen Zweden en Zuid-Korea het tegen elkaar op in het Nizhny Novgorod Stadium. Nadat Zlatan Ibrahimovic zich niet meer beschikbaar stelde, bouwde bondscoach Janne Andersson aan een team zonder de Zweedse superster. Met succes! De Zweden kwalificeerden zich zonder Ibracadabra voor deze WK-eindronde nadat ze in de barrages Italië tot een voetballoze zomer veroordeelden. Welke Zweden houden de Zuid-Koreanen vanmiddag best aandachtig in het oog?

Marcus Berg, als Zlatan van huis is, danst Marcus
Marcus Berg is niet meer van de jongste. De 31-jarige voormalige spits van HSV Hamburg speelt al meer dan een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Ain. Deze opmerkelijke stap leek op een prepensionering. Maar sinds Zlatan Ibrahimovic heeft besloten om een einde te maken aan zijn carrière als international na Euro 2016, scoort Berg aan de lopende band. Tijdens de kwalificatiecampagne liet hij de netten van de vijand maar liefst 8 keer trillen. In 8 jaar naast Ibra had hij in totaal amper 10 doelpunten gescoord (inclusief vriendschappelijke wedstrijden).

Isaac Kiese Thelin
De spits van RSC Anderlecht die vorig seizoen werd uitgeleend aan Waasland-Beveren, wordt al lang beschouwd als een van de beste voetballers van Zweden. Hij won het EK voor beloften met Zweden in 2015. Hij trok van Malmö naar Bordeaux, vervolgens naar Anderlecht, voor hij werd uitgeleend aan ... Waasland-Beveren. De spits van een Congolese vader heeft duidelijk tijd nodig gehad om te bevestigen. Zijn uitstekende seizoen op de Freethiel levert hem volgend seizoen misschien wel een tweede kans op bij RSC Anderlecht. Zijn 19 doelpunten in de Jupiler Pro League leverden hem alvast een plekje op bij de 23 Zweden die op het WK in Rusland in actie mogen komen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren