Tagtik

Wie zijn de sterren van Denemarken?

Het WK 2014 in Brazilië haalden ze niet, maar in Rusland zijn de Denen er opnieuw bij. Kunnen zij voor een verrassing zorgen, zoals in 1992 toen de Danish Dynamite uit het niets Europees kampioen werd?

Het welslagen van het WK in Rusland zal sterk afhangen van het vormpeil van Christian Eriksen, de man met de fluwelen baltoets. De ploegmaat van de Rode Duivels Alderweireld, Vertonghen en Dembélé zit al aan 78 interlands waarin hij al 22 goals maakte. Met zijn acht goals in de tien kwalificatiewedstrijden bewees ook de 26-jarige ex-aanvaller van Ajax zijn waarde voor het team.

Als Kasper Smeichel een goed WK speelt, zal ook Denemarken een goed WK spelen: een goede doelman is onontbeerlijk voor een team. Zijn vader Peter Schmeichel (Deens recordhouder met 129 caps) schitterde bij Manchester United van 1991 tot 1999 en was een van de spelers die het EK won in 1992. Zijn zoon Kasper is 31 ondertussen en kende in 2016 zijn hoogtepunt toen hij met Leicester verrassend Engels landskampioen werd. Hij heeft ondertussen 35 interlands op zijn actief.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren