Tagtik

Wie zijn de sterren van Egypte?

Egypte mag vrijdag aan zijn WK beginnen met een duel tegen Uruguay. Een eerste test voor de fysieke paraatheid van de ster van de Farao's, Mohamed Salah die geblesseerd raakte tijdens de finale van de Champions League.

Egypte is recordkampioen op de Afrika Cup (7), maar kende met slechts twee deelnames aan het WK (1934 en 1990) minder succes. Toch koesteren de Egyptenaren ditmaal torenhoge verwachtingen en ambiëren ze de tweede ronde: met Mo Salah hebben ze immers opnieuw een speler van wereldklasse in de rangen. De speler van Liverpool speelde al 57 wedstrijden in het Egyptische shirt van de A-ploeg en maakte al 33 goals voor zijn nationale ploeg.

Naast Salah is ook Ahmed Hegazy een onmisbare schakel in de machine die bondscoach Hector Cuper op de rails zette. Hegazy, 1,93 meter groot en speler van West Bromwich Albion, brengt defensieve stabiliteit in de ploeg. En die defensie zal op de proef worden gesteld tegen de Uruguayanen die over aanvallers als Luis Suarez en Edinson Cavani beschikken.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren