Tagtik

Wie zijn de sterren van Iran?

Vandaag openen Marokko en Iran hun wereldbeker met een duel in het Sint-Petersburgstadion. Deze openingswedstrijd in groep B gaat om 17.00 uur van start. We laten u graag kennismaken met twee sterren van het Iraanse elftal.

Sardar Azmoun, de elegante sniper
De jonge spits van Rubin Kazan scoort aan de lopende band (23 goals in 30 caps). Maar hij is ook heel ambitieus en ziet Iran zeker iets verwezenlijken in Rusland. Persoonlijk wordt hij vaak vergeleken met ... Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. "Ik weet niet waarom ze zeggen dat ik de nieuwe Messi ben, mijn spel heeft niets met hem te maken. Misschien komt het omdat we dezelfde schoenen hebben. Ik wilde altijd op Zlatan Ibrahimovic lijken. Het was mijn jeugdidool", zei de speler die op de voet gevolgd wordt door verschillende teams uit de Engelse Premier League.

Reza Ghoochannejhad in de etalage
De 30-jarige Reza Ghoochannejhad zit aan het einde van zijn contract bij Heerenveen in de Eredivisie. De voormalige spits van Sint-Truiden, Standard en Charlton Athletic, de drie clubs die toebehoorden aan Roland Duchâtelet, is van plan om in Rusland een lucratief contract te versieren. Op de Wereldbeker van 2014 speelde hij in alle drie wedstrijden en scoorde hij het enige Iraanse doelpunt van het tornooi (tegen Bosnië-Herzegovina 3-1).

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren